Paten ve Fikri Mülkiyet Hakları

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Girişimcilik ve İnovasyon dersi kapsamında düzenlenen Paten ve Fikri Mülkiyet Hakları adlı söyleşi 7 Aralık 2021 Salı günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Fevzi YILMAZ’ın Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü İlhan ÖZSOY’u takdimleri ile başlayan seminer İlhan ÖZSOY’un üniversitemiz kapsamında faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi’ni tanıtımı ile devam etti. Ekibiyle beraber yaptıkları işlerden bahseden İlhan ÖZSOY, Teknoloji Transfer Ofisi’nin amacının, üniversitede yapılan Ar-Ge çalışmalarının sanayi ve yatırımcıya ulaşması noktasında aracılık yapmak olduğunu belirtti.

Seminer boyunca patentin, markalaşmanın ve tasarım kavramlarının öneminden bahseden ÖZSOY markalaşmanın üretici, tüketici ve ülke için faydalarının da ayrıca üzerinde durdu. Bu kavramların işleyiş süreçlerini de anlattıktan sonra tüm öğrencilere, eğer bir fikirleri, tasarımları ya da hayalleri var ise bunları TTO’da beraber değerlendirip, geliştirebileceklerini ve onlara her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek öğrencilere teşvikte bulundu.

Prof. Dr. Fevzi YILMAZ’ın ve katılımcıların sorularıyla etkinlik sonlandırıldı. Katkılarından dolayı İlhan ÖZSOY’a ve tüm TTO ekibine teşekkür ederiz.